ua en ru

БЮТБ заблокувала трибуну ВР

ЮБТ-Батьківщина заблокувала трибуну Верховної Ради України (ВР) під час перерви. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.
Після того, як спікер ВР Володимир Литвин оголосив перерву у роботі парламенту на вимогу опозиційних фракцій з метою проведення погоджувальної ради, біля 30 депутатів БЮТБ заблокували президію, трибуну та входи для керівництва ВР.
Нагадаємо, що сьогодні після проведення "години уряду" парламент мав розглянути у другому читанні проект закону щодо гуманізації відповідальності в результаті правопорушень у сфері господарської діяльності, якій передбачає, відповідно до рішення профільного комітету, розгляд поправки щодо гуманізації статі 365 Кримінального кодексу України, за якою засуджено Юлію Тимошенко.

Нагадаємо, Печерський райсуд Києва 11 жовтня присудив Тимошенко 7 років позбавлення волі з забороною займати певні державні посади протягом ще 3 років за перевищення службових повноважень при підписанні газових угод з Росією. Також суд зобов'язав Тимошенко виплатити "Нафтогазу Україна" 1,516 млрд грн.