ua en ru

БЮТБ передала свої пропозиції до закону про декриміналізацію економічних злочинів до профільного комітету ВР

БЮТБ передала свої пропозиції до закону про гуманізацію відповідальності в результаті правопорушень у сфері господарської діяльності до комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. Про це заявив заступник голови фракції БЮТБ Сергій Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми вже передали свої пропозиції до профільного комітету, і вони полягають у тому, що ми не пропонуємо виключити ті статті кодексу (за якими звинувачено екс-прем'єра Юлії Тимошенко), а пропонуємо, щоб такі особи, як народний депутат, прем'єр-міністр і міністри не несли кримінальну відповідальність за політичні рішення, оскільки такого нема у світі", - заявив Соболєв.
При цьому він прогнозує, що "влада виступає проти голосування за закон як такий, це підтверджує позиція Президента (Віктора Януковича), і тому очевидно, що вони хочуть затягнути цій процесс як мінімум на місяць.
Нагадаємо, вчора, 17 жовтня, спікер Верховної Ради Володимир Литвин доручив продовжити політичні консультації щодо розгляду відповідного проекту закону.