ua en ru

БЮТБ не пропонуватиме на посаду голови комітету ВР з питань свободи слова нікого, крім Шевченка, - Кожем'якін

Фракція "БЮТ-Батьківщина" (БЮТБ) до кінця сьогоднішнього дня, як і надалі, не має наміру пропонувати на затвердження голови комітету Верховної Ради (ВР) з питань свободи слова та інформації іншу кандидатуру, крім кандидатури відставленого з цієї посади Андрія Шевченка. Про це РБК-Україна повідомив лідер фракції БЮТБ Андрій Кожем'якін.
"Ми бачимо на цій посаді Андрія Шевченка, це наша позиція. Ми підтримуємо нашого депутата і вважаємо, що він професійно підготовлена людина", - підкреслив він.
На питання про те, чи не вважає Кожем'якін, що таким чином буде затягнутий процес роботи "обезголовленого" комітету, лідер БЮТБ підкреслив: "Фракція підтримує саме ту кандидатуру, яку ми внесли більшістю голосів, а все інше... - це вже проблема більшості. Нехай вони вже підтягують цей процес... Наша позиція незмінна", - підкреслив Шевченко.
Нагадаємо, що сьогодні, 13 січня, народні депутати України кількістю 245 голосів затвердили відставку голови парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Андрія Шевченка, після чого керівник парламентської більшості Олександр Єфремов заявив, що очолювана ним більшість готова підтримати будь-яку іншу кандидатуру опозиції на цій посаді, якщо така буде подана до кінця дня.
Варто відзначити, що обов'язки керівника комітету після відставки Шевченка фактично виконує перший заступник голови комітету - депутат від фракції Партії регіонів Олена Бондаренко.