ua en ru

БЮТБ наполягає на включенні до порядку денного ВР проекту закону про декриміналізації статті, за якою засуджено Тимошенко

Фракція "БЮТ-Батьківщина" наполягає на включенні до порядку денного ВР проекту закону про декриміналізації статті, за якою засуджено екс-прем'єр-міністра України, лідера партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко. Про це в ході погоджувальної ради заявив глава фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Кожем'якін, передає кореспондент РБК-Україна.
"Фракція "БЮТ-Батьківщіа" виступає за те, щоб угода з ЄС про асоціацію була парафована. Це принципово важливо, цього хотіла і Юлія Тимошенко, що вона написала в своєму листі з-за грат. Але ми знаємо, що європейське співтовариство вимагає зупинити політичні репресії і випустити Тимошенко... Але всі ці вимоги не виконуються діючою владою", - заявив він.
Кожем'якін додав, що "всі думають, що по завершенню саміту України-ЄС ніхто не буде вимагати декриміналізації справи Тимошенко. Але це не так. Ми вимагаємо включення до порядку денного проекту закону про гармонізацію кримінального законодавства до вимог ООН", - зазначив він.

Нагадаємо, 11 жовтня Печерський районний суд Києва визнав екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко винною в перевищенні повноважень при підписанні газових контрактів з РФ і засудив до 7 років позбавлення волі. Також суд зобов'язав Тимошенко виплатити "Нафтогазу України" 1,516 млрд грн.