ua en ru

БЮТБ має намір блокувати трибуну ВР, поки не будуть задоволені вимоги щодо Тимошенко

Фракція БЮТ-Батьківщина у Верховній Раді має намір продовжувати блокувати трибуну, оскільки парламентська більшість не згодна на виконання заявлених вимог опозиції. Про це на сьогоднішньому брифінгу у ВР заявив лідер фракції БЮТ-Батьківщина Андрій Кожем'якін, передає кореспондент РБК-Україна.
"Три питання, які я озвучив на погоджувальній раді. Перше питання - це негайно припинити знущання над (екс-прем'єром, лідером партії "Батьківщина") Юлією Тимошенко в камері, яке зараз проходить за участю судді Шевченківського суду, за участю прокурорів і слідчих СБУ. Ми вимагаємо негайно звільнити Юлію Володимирівну з-під варти для того, щоб вона могла лікуватися і поправити свій стан здоров'я. Третя вимога - внести до порядку денного сьогодні законопроект, що вчора пройшов комітет і автором якого є Віктор Швець, включити його до порядку денного... проголосувати в першому читанні, в другому і в цілому. Цей закон стосується приведення до європейських та міжнародних норм наше діючі кримінальне законодавство", - підкреслив Кожем'якін.
Він зазначив, що дана пропозиція була відкинута. "Спікер парламенту Литвин запропонував інформувати, і обговорити, і спробувати включити цей законопроект до порядку денного, але ці речі ми уже чули, ми знаємо як реагувати - поговорили... для того, щоб ми розблокували парламентську трибуну, а вони спокійно, відволікаючи народ цими діями з Тимошенко, проголосують за закон про землю... а потім проголосують за закон про ГТС і вкрадуть ГТС в України. До речі, ці закони стоять сьогодні на порядку денному і ось для чого їм треба розблоковувати трибуну", - зазначив Кожем'якін.
Він підкреслив, що ні на яке розблокування парламентської трибуни БЮТБ не піде і "якщо у когось сверблять кулаки і хочеться розблокувати, я бажаю успіху". Кожем'якін повідомив, що трибуна буде заблокована до тих пір, поки вимогу опозиції не буде задоволено.