ua en ru

БЮТБ готовий на пакетне голосування по непопулярним питанням, щоб звільнити Тимошенко з СІЗО, - Кириленко (доповнення)

Депутатська фракція БЮТ - Батьківщина готова на пакетне голосування по непопулярним питанням, щоб звільнити екс - прем'єр - міністра, лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко із СІЗО. Про це заявив глава фракції БЮТБ Іван Кириленко під час брифінгу у ВР, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми були змушені вдатися до блокування трибуни, бо не побачили на порядку денному сьогодні, і в пакеті до включення до порядку денного, тих законопроектів про які вчора домовлялися ... тих законопроектів які декриміналізуються статтю, де політиків судять за політичні рішення", - сказав Кірінко.
Він підкреслив, що сьогодні народний депутат Віктор Швець зареєстрував ще один законопроект, який "до коми вилизує цю норму". За словами лідер фракції БЮТ цей законопроект необхідно включити до порядку денного і розглянути, коли буде рішення профільного парламентського комітету. За словами Кириленка реакції Партії регіонів на таку пропозицію поки немає.
Також він підкреслив, що БЮТБ готовий піти на "пакетне" голосування і прийме ряд непопулярних рішень "Ми сьогодні запропонували нашим колегам ... ми розуміємо, що треба брати спільну відповідальність за долю країни зараз всім ... Ми готові до врегулювання політичної кризи, не дай Бог щось з Тимошенко чи Луценко станеться, не знаю, що з цією країною буде, але ми готові взяти на себе відповідальність за голосування у залі за непопулярні рішення, які відкладаються з дня на день. Напевно, їх треба розглядати і приймати, врегулювавши і політичну кризу і економічну, який вже зріє ", - сказав Кириленко.
За словами Кириленка о 15:00 сьогодні відбудеться зустріч опозиції з парламентською більшістю, де відбудуться обговорення пошуків можливих компромісів "і якщо нам таке меню покладуть на стіл ми обов'язково подивись, якщо це не буде" Лівела "або щось подібне, ми будемо голосувати "за ", сказав Кириленко. І додав" Ми готові розглянути бюджет, ми готові розглянути ринок землі, ми подали вчора на 60 сторінках свої пропозиції - ринку землі бути! Ринок землі необхідно врегулювати ... але головний - покупець, і самий основний покупець держава та органи місцевого самоврядування ", - заявив Кириленко.
Відповідаючи на питання журналістів, чи планується включити в пакетне голосування законопроект № 9400, який, за словами депутата Андрія Павловського дозволяє не виконувати судові рішення щодо чорнобильців, афганців та інших громадян претендують на отримання пільг, Кириленко ухилився. За його словами цей законопроект зареєстрований не давно і йому не відомий зміст цього документа.