ua en ru

БЮТ має намір блокувати трибуну у ВР до 13:00.

БЮТ має намір блокувати трибуну у Верховній Раді України до 13:00. Про це РБК-Україна заявив нардеп від БЮТ Сергій Міщенко. "У нас, за регламентом, в п'ятницю, зазвичай до 13:00 йде розгляд питань, а з 13:00 до 14:00 - різне. Тому, я думаю, що до 13:00 ми блокуватимемо, а потім покинемо сесійний зал парламенту", - підкреслив нардеп.

Станом на 12:40 парламентська трибуна залишається заблокованою. У сесійному залі знаходяться близько 40 людей від фракції БЮТ, які продовжують блокувати президію і трибуну Верховної Ради України.
Також в сесійному залі знаходяться близько 20 людей від Партії регіонів, представники НУ-НС, Блоку Литвина і КПУ в залі відсутній.
Нагадаємо, раніше сьогодні нардепи від БЮТ заблокували парламентську трибуну. За словами нардепа від БЮТ Сергія Соболєва, фракція зробила це для того, щоб не дати можливості розглянути проект постанови про парламентські комітети.
Нагадаємо, 1 квітня голова фракції ПР у парламенті Олександр Єфремов заявив, що Партія регіонів не має наміру віддавати опозиції комітети.
"Сьогодні ми голосуватимемо за свій проект ухвали про обрання голів і членів окремих комітетів ВР. Це передбачає, що на місце депутатів, що вибули, в комітети зайдуть нові депутати. Ми також запропонуємо своїх керівників в комітети, де раніше у нас також були керівники.... І ми не повинні щось віддавати опозиції. Ми не формуємо сьогодні комітети, хоча ми можемо обмінятися якимись позиціями, але нам опозиція нічого не пропонувала. Вони тільки вимагають", - сказав О.Єфремов.
Нагадаємо, що раніше депутат від БЮТ Сергій Міщенко заявив, що БЮТ вимагатиме надання керівництва в таких комітетах, як бюджетний, регламентний, з боротьби з оргзлочинністю, з питань правосуддя і свободи слова.