ua en ru

БЮТ заблокував трибуну ВР через заміну комітету, який мав надати висновок зі створення ТСК

БЮТ заблокував парламентську трибуну у зв'язку з тим, що під час погоджувальної ради у кабінеті Володимира Литвина у постанові про створення тимчасової спеціальної комісії відбулася заміна профільного комітету, який мав надати заключення по даній постанові. Про це на брифінгу у Верховній Раді України повідомив нардеп від БЮТ Сергій Міщенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Для нас це принципово, бо висновок до проекту постанови повинен надати головний комітет. І без головного комітету неможливо в процедурному порядку розглядати це питання", - зазначив С.Міщенко.
При цьому він пояснив, що зранку народним депутатам було роздано порядок денний пленарного засідання, а також було роздано копію проекту постанови, де висновок повинен був надавати комітет з питань правової політики, головою якого Сергій Міщенко, а під час погоджувальної ради відбулася заміна комітетів, де головним комітетом став комітет з питань регламенту та депутатської етики, і висновок до постанови повинен був надавати уже не С.Міщенко, а Володимир Макєєнко. В свою чергу, С.Міщенко також повідомив, що у разі невирішення даного питання БЮТ вбачає ймовірність блокування парламентської трибуни завтра, 6 жовтня.