ua en ru

БЮТ у Київраді пропонує звернутися до В.Януковича з проханням ветувати бюджет на 2011 рік

Депутат Київради, лідер фракції БЮТ у Київраді Тетяна Меліхова просить депутатів Київради звернутися до Президента України Віктора Януковича з проханням ветувати прийнятий парламентом закон про державний бюджет на 2011 р. З такою заявою Т.Меліхова виступила на сьогоднішньому засіданні Київради, передає кореспондент РБК-Україна.
"Є пропозиція поставити до порядку денного звернення до Президента України щодо ветування бюджету на 2011 р.", - підкреслила Т.Меліхова, зазначивши: "Враховуючи, що Президент не підписав прийнятий парламентом бюджет на 2011 р., закон ще не надрукований (необхідно), щоб все-таки Київрада звернулася до Президента України з приводу того, щоб був ветований закон про бюджет на 2011 р. в частині щодо не вилучення з міського бюджету (Києва) 8 млрд 250 млн грн. Всім зрозуміло, що бюджет столиці в останній рік перед Євро-2012 зменшується на третину".
Крім того, Т.Меліхова наголосила, що таким чином працівникам бюджетної сфери не будуть надані надбавки, не буде вирішена "ціла купа проблем житлово-комунального господарства, не кажучи про те, щоб розрахуватися з боргами перед енергогенеруючими компаніями, з тим, щоб вантаж на плечі киян не лягав".
Нагадаємо, секретар Київради Олесь Довгий не поставив на розгляд депутатів Київради питання про включення до порядку денного запропонованої ініціативи, зазначивши, що в питанні прийняття бюджету не варто конфліктувати.