ua en ru

БЮТ вимагає 16 червня заслухати в парламенті осіб, які причетні до нападу на офіс К.Бондарєва, - І.Кириленко

БЮТ вимагає в середу 16 червня заслухати в парламенті осіб, які причетні до нападу на офіс народного депутата від фракції БЮТ Костянтина Бондарєва. Про це в ході засідання погоджувальної ради заявив голова фракції БЮТ Іван Кириленко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Якщо це провокація, то треба розібратися, якщо це спеціальні служби, - то теж треба розібратись... ми просимо негайного розслідування цього питання і заслуховування в середу відповідальних осіб", - наголосив І.Кириленко.
В свою чергу голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов запропонував розглянути це питання "в робочому порядку".
На його думку, прем'єр-міністр України може дати доручення відповідним органам для розгляду цього питання.
"Якщо найближчим часом ми не розберемося в робочому порядку, то потім будемо виносити в залу", - заявив О.Єфремов.
Він також наголосив, що для отримання пояснень від компетентних органів необхідні офіційні запити.
В свою чергу нардеп від БЮТ, голова парламентського комітету Сергій Терьохін наголосив, що направив відповідні запити в органи податкової служби, оскільки, за його словами, особи, які затримали депутата, представляли податкові органи. Проте, жодної відповіді в комітет не надійшло.
У свою чергу спікер ВР Володимир Литвин наголосив, що сьогодні направить відповідні запити в Державну податкову адміністрацію (ДПА) і завтра проінформує сесійну залу про обставини ситуації, яка відбулася з нардепом.
Нагадаємо, К.Бондарєв заявив, що 9 червня, о 12:15 до приміщення його громадської приймальні увірвалися співробітники правоохоронних органів. На його думку, це були співробітники главку податкової міліції. За словами депутата, група осіб у бронежилетах увірвалася до його приймальні, зламавши двері, вчинила погром та побила помічника К.Бондарєва.