ua en ru

БЮТ: Регламентний комітет ВР має направити назад до ГПУ подання щодо зняття депутатської недоторканості двох депутатів від НУ-НС.

Регламентний комітет ВР має направити назад до ГПУ подання щодо зняття депутатської недоторканості двох депутатів від НУ-НС через недотримання належної процедури. Про це журналістам за результатами засідання регламентного комітету ВР заявив заступник голови комітету, нардеп від БЮТ Сергій Сас, передає кореспондент РБК-Україна.

«Сьогодні на засіданні комітету я наголошував на тому, що регламентний комітет має направити подання Генпрокуратури щодо депутатів Юрія Гримчака та Андрія Парубія назад. Оскільки порушена процедура. А саме, відповідно до закону про регламент, дане питання обов'язково розглядається за присутністю генпрокурора чи людини, яка виконує його обов'язки. Такого представника на засіданні не було...а саме подання внесено на імя голови ВР Володимира Литвина, а не на ім'я цілої ВР, як передбачено процедурою, бо парламент є суб'єктом розгляду такого подання. А також є рішення КСУ від 1999 р. за поданням Міністерства внутрішніх справ, де зазначено етапи кримінального переслідування нардепів, і тому, подання ГПУ може подати до ВР лише на етапі пред'явлення звинувачень. Це говорить про те, що зараз ГПУ не могла направити такі подання щодо Гримчака і Парубія», - сказав С.Сас.

В свою чергу голова регламентного комітету Володимир Макеєнко, коментуючи заяву С.Саса сказав, що це «його особиста позиція».