ua en ru

БЮТ не підтримає урядовий законопроект про держгарантії відновлення заощаджень громадян, - А.Павловський

Фракція БЮТ не підтримає урядовий законопроект про держгарантії відновлення заощаджень громадян щодо механізму повернення заощаджень.
Про це на брифінгу у ВР заявив народний депутат від фракції БЮТ Андрій Павловський, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами депутата, ніякого нового конкретного механізму джерел повернення цих знецінених заощаджень громадян в урядовому законопроекті не запропоновано.
"У законопроекті уряду не передбачається необхідність продовження цих виплат, які впровадив уряд Юлії Тимошенко. Крім того, досі не внесені зміни до державного бюджету України щодо цих виплат", - заявив нардеп.
Крім того, А.Павловський звернув увагу на те, що в даному законопроекті уряд пропонує скасувати індексацію на рівні інфляції знецінених заощаджень.
"Ці заощадження громадян знецінилися за 10 років у 5 разів. У період з 1996 р. до сьогодні інфляція становила 530%", - заявив депутат.
При цьому він стверджує, що в урядовому законопроекті не передбачені будь-які виплати за даними заощадженнями ні цього, ні наступного року.
"У цьому законі не зазначено, що в цьому або наступному році якісь конкретні суми будуть спрямовані на компенсацію виплат громадянам, у яких були заощадження в "Ощадбанку СРСР ", - заявив парламентар і зазначив, що БЮТ не підтримає цей законопроект, оскільки він не узгоджений зі "суб'єктами соціального діалогу" і не пройшов процес широкого обговорення.