ua en ru

БЮТ не має наміру блокувати трибуну, але буде вимагати створити ТСК щодо розслідування фальсифікацій місцевих виборів, - Є.Кирильчук

Блок Юлії Тимошенко (БЮТ) не має наміру блокувати трибуну, але буде вимагати створення Тимчасової слідчої комісії (ТСК) щодо розслідування фальсифікацій місцевих виборів. Про це РБК-Україна повідомив нардеп від БЮТ Євген Кирильчук.
"Ми не будемо блокувати сьогодні трибуну, незважаючи на те, що у порядку денному не передбачена година запитань і відповідей до уряду. Але ми будемо вимагати включити до порядку денного проект постанови щодо створення ТСК щодо встановлення обставин порушення виборчого законодавства, тобто фальсифікації на місцевих виборах", - заявив нардеп.
Нагадаємо, що вчора спікер парламенту Володимир Литвин зазначив, що опозиційні фракції не визначилися з кандидатурою зі складу уряду, яку б вони хотіли заслухати сьогодні у Верховній Раді. При цьому депутати БЮТ ще у понеділок на погоджувальній раді вимагали заслухати генпрокурора і зареєстрували відповідний проект постанови щодо звіту Олександра Медведька, але враховуючи його звільнення і призначення на цю посаду Віктора Пшонки, за словами В.Литвина, ця постанова втратила актуальність.