ua en ru

Бюро кредитних історій перевірить позичальників банку "Михайлівський", - НБУ

Бюро кредитних історій перевірить позичальників банку "Михайлівський", - НБУ Фото: Бюро кредитних історій перевірить позичальників банку "Михайлівський"

Нацбанк звернувся в бюро у зв'язку з можливою передачею ТОВ "Фагор" негативних кредитних історій клієнтів банку

Національний банк України просить Украинсоке бюро кредитних історій перевірити інформацію, надану ТОВ "ФК" Фагор" щодо позичальників ПАТ "Банк Михайлівський". Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Згідно з повідомленням, на сьогоднішній день склалася неоднозначна ситуація навколо передачі нібито негативної кредитної історії позичальників ПАТ "Банк Михайлівський" фінансовою компанією "Фагор". Звернення пов'язано з скаргами громадян у Національний банк України на безпідставну передачу таких даних.

Як пояснює Нацбанк, у скаргах громадяни повідомляють, що мали непогашену кредитну заборгованість в ПАТ "Банк Михайлівський". Після запровадження тимчасової адміністрації в банк, позичальники почали отримувати повідомлення від представників фінансової компанії "Фагор" з вимогами термінової оплати заборгованості за кредитними картками банку. Згодом представники "ФК" Фагор "повідомили про передачу негативної кредитної історії в ТОВ" Українське бюро кредитних історій ".

У той же час, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб неодноразово підкреслював, що відчуження прав вимог за кредитними договорами ПАТ "Банк Михайлівський" відбулося всупереч нормам Закону "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" за нікчемним правочином, який відповідно не може породжувати ніяких правових наслідків. Про нікчемність угоди уповноваженою особою Фонду було офіційно повідомлено і самої компанії "Фагор". ПАТ "Банк Михайлівський" на сьогодні залишається єдиним дійсним позикодавцем за укладеними раніше договорами з банком "Михайлівський".

Більш того, за фактом укладення нікчемного правочину здійснюється досудове слідство у кримінальному провадженні, яке веде слідче управління ГУ Національної поліції в Києві. Для забезпечення даного кримінального провадження суд заарештував кошти ТОВ "ФК" Плеяда "та ТОВ" ФК "Фагор" на їх рахунках у різних банківських установах.

Нагадаємо, Гонтарєва розповіла про фінансові махінації в банку "Михайлівський".