ua en ru

Бюджетне управління конгресу: Дефіцит бюджету США в 2011 фіскальному році склав 1,3 трлн дол., або 8,6% від ВВП

Дефіцит бюджету США в 2011 фіскальному році (закінчився 30 вересня) склав 1,3 трлн дол., або 8,6% від ВВП, говориться у звіті бюджетного управління конгресу США. У заяві говориться, що з балансом бюджету повторилася ситуація, аналогічна минулому року, тоді дефіцит склав 8,9% від ВВП.

Дані цифри отримані в ході роботи щодо збалансування видаткових та прибуткових частин бюджету. Кінцевим результатом має стати програма економії понад 1,2 трлн дол. протягом наступних 10 років.

"У цілому в цьому році доходи росли, але через прийняту в 2010 р. програму податкових послаблень в загальному рахунку вона нівелювалася", - говориться в документі.

Вартість обслуговування державного боргу в 2011 р. зросла на 17%, або на 38 млрд дол. порівняно з 2010 р. Крім цього, більшу частину коштів з держвитрат довелося направити на боротьбу з безробіттям.

Оборонні видатки зросли на 1%, витрати на програму медичного страхування Medicare і соціального захисту і пенсій - на 4%.

Офіційна статистика за 2011 фінансовий рік буде представлена казначейством у цьому місяці трохи пізніше. Проте очікується, що її дані будуть відповідати вже представленим.

Найбільший дефіцит у бюджеті США був зафіксований в 2009 р., тоді розмір "бюджетної дірки" становив близько 1,4 трлн дол., або 10% від ВВП.