ua en ru

До бюджету України з початку року повернули лише 5 тис. гривень по корупційних справах

До бюджету України з початку року повернули лише 5 тис. гривень по корупційних справах Фото: Держказначейство назвало суму повернутих коштів по корупційних справах

За 2016 рік вдалося повернути в бюджет тільки 164,9 тис. гривень

В Україні станом на 1 березня з початку 2017 року до спеціального фонду держбюджету повернули 5,1 тис. гривень, конфіскованих за рішенням суду за корупційні правопорушення. Відповідна інформація міститься в звіті Держказначейства за січень-лютий, передає "Радіо Свобода".

Повідомляється, що до кінця року уряд сподівається повернути 11,5 млрд гривень, конфіскованих у корупціонерів. У той же час за 2016 рік вдалося повернути в бюджет тільки 164,9 тис. гривень з 7,7 млрд гривень.

Крім того, повідомляється, що в 2015 році з 0,5 млрд гривень вкрадених активів до бюджету повернули лише 100,1 тис. гривень.

Нагадаємо, раніше Державна служба фінансового моніторингу України заявляла, що колишній президент Віктор Янукович та його оточення "відмили" понад 200 млрд гривень. За результатами розслідувань Держфінмоніторингом заблоковано на рахунках фізичних і юридичних осіб, які мають зв'язок з екс-президентом та його колишніми соратниками, кошти в еквіваленті 1,54 млрд доларів.