ua en ru

Янукович і його оточення "відмили" понад 200 млрд гривень, - Держфінмоніторинг

Янукович і його оточення "відмили" понад 200 млрд гривень, - Держфінмоніторинг Фото: Янукович і "сім'я" легалізували понад 200 млрд гривень незаконних доходів

На рахунках соратників Януковича заблоковано понад 1,5 млрд доларів

Екс-президент України Віктор Янукович і його оточення "відмили" 201,7 млрд гривень. Про це повідомляє прес-служба Государственнйо служби фінансового моніторингу.

Згідно розслідувань служби, які проводилися з березня 2014 року по грудень 2016 року, підготовлено та направлено до правоохоронних органів 547 матеріалів (109 узагальнених і 438 додаткових узагальнених матеріалів) щодо фінансових операцій, проведених колишніми високопоставленими чиновниками часів президентства Януковича.

За результатами розслідувань Держфінмоніторингом заблоковані на рахунках фізичних і юридичних осіб, які мають зв'язок з екс-президентом та його колишніми соратниками, кошти в еквіваленті 1,54 млрд доларів.

Крім того, особливу увагу Держфінмоніторингом приділяє пошуку і блокуванню активів колишніх зазначених чиновників за кордоном.

Зокрема, за повідомленнями підрозділів фінансової розвідки інших країн, заблоковані активи представників тодішньої влади, місцевого самоврядування та пов'язаних з ними осіб на загальну суму 107,19 млн доларів, 15,87 млн євро і 135,01 млн швейцарських франків.

Активи розміщені в Австрії, Великобританії, Латвії, Кіпрі, Італії, Ліхтенштейні, Швейцарії та Нідерландах.

Нагадаємо, Україна і Швейцарія скоординували роботу по поверненню активів Януковича.