ua en ru

Бюджет стратегії розвитку Криму на 2011-2013 роках скорочений на 1,6 млрд грн

Рада міністрів Криму схвалила зміни плану реалізації першого етапу (2011-2013 рр.) стратегії економічного і соціального розвитку Криму до 2020 р., згідно з якими обсяг фінансування на здійснення 3-річного плану реалізації стратегії скорочений на 1,6 млрд грн. Відповідний проект постанови було затверджено на засіданні кримського уряду 15 травня, повідомляє Головне управління інформаційної політики Ради міністрів АРК.

В ході засідання міністр економічного розвитку і торгівлі АРК Світлана Верба пояснила, що внесення змін обумовлене тим, що на регіональному і державному рівні ставляться нові завдання, переглянуті діючі, а також прийняті нові програми, зокрема, національний план дій на 2012 р. по впровадженню програми економічних реформ Президента на 2010-2014 рр. "Під час затвердження плану реалізації стратегії ми акцентували увагу на тому, що цей документ буде "живий" і буде вимагати постійної актуалізації, підкреслила міністр. - Процес внесення змін проходив координовано з міністерствами, комітетами, місцевими органами влади за підтримки наших технічних партнерів".

Так, в план включений ряд заходів, пов'язаних з реалізацією нових республіканських програм, зокрема, програми розвитку аграрного сектора АРК на 2012-2013 рр., програми розвитку та реформування рекреаційного комплексу АРК на 2012-2013 рр. Також в план включені додаткові заходи щодо впровадження інклюзивної освіти, реалізації молодіжної політики.

"Обсяги фінансування всіх заходів були пов'язані з програмами, затвердженими бюджетними асигнуваннями, передбаченими на 2012 р.", - зазначила міністр.

При цьому структура і форма плану залишилися незмінними.

Нагадаємо, в кінці 2011 р. повідомлялося, що на реалізацію проекту програми соціального і економічного розвитку Криму на 2012 р. загальна сума фінансування за всіма джерелами складе 14 млрд грн.