ua en ru

Бюджет м. Києва в 2007-2010 рр. недоотримав від приватизації комунальних підприємств столиці 1,7 млрд грн, - Д.Москаль

Бюджет м. Києва в 2007-2010 рр. від приватизації комунальних підприємств столиці недоотримав 1,7 млрд грн. Про це заявив депутат фракції Київради "Республіка Київ" Денис Москаль, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами Д.Москаля, за період існування "Програми приватизації комунального майна територіальної громади міста Києва на 2007-2010 рр." було продано більше 96 тис. кв. м нежилової нерухомості за середньою вартістю близько 6 тис. грн за кв. м. За словами Д.Москаля, аналітики вважають, що ця комерційна нерухомість у той період в столиці коштувала 3,4 тис. дол. за кв. м.
"Навіть за найскромнішими підрахунками від такої безгосподарної приватизації місто втратило більше 17 тис. грн на кожному квадратному метрі. Тобто за бюджет Києва за 4 роки існування програми недоотримав 1,7 млрд грн. Це втричі більше, ніж місто отримало від продажу майна ", - обурився Д.Москаль і додав, що ці гроші могли бути витрачені на ремонти доріг, закупівлю обладнання для шкіл і лікарень, поповнення парку автобусів та поїздів метро.
Крім того, Д.Москаль зазначив, що в самому центрі столиці на Хрещатику, структурі, близькій до Леоніда Черновецького, було продано приміщення за ціною 12 тис. грн за кв. м в той час, як вартість комерційної нерухомості в цьому районі протягом останніх років не опускалася нижче 10 тис. дол. за кв. м.