ua en ru

Бюджет-2019: комітет пропонує збільшити надходження від НБУ на 2,5 млрд гривень

Бюджет-2019: комітет пропонує збільшити надходження від НБУ на 2,5 млрд гривень Фото: Національний банк України (РБК-Україна)

Профільний комітет виступив за розширення дохідної та видаткової частини бюджету-2019

Комітет Верховної ради України з питань бюджету пропонує в законопроекті про бюджет-2019 збільшити надходження від Національного банку (НБУ) на 2,5 млрд гривень. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "На низькому старті: як Кабмін і Верховна рада готуються приймати держбюджет на 2019 рік".

Зазначимо, парламентський комітет врахував частину правок до проекту і пропонує Кабміну розширити як дохідну, так і видаткову частину на 2,5 млрд гривень. Зокрема, на цю суму пропонується збільшити надходження від НБУ.

"Єдине збалансоване джерело - НБУ. За іншими джерелами доходів були пропозиції з податку на прибуток, дивіденди, акцизів, лотерей, букмекерської діяльності, податку на доходи фізосіб. Але щодо них Мінфін потребує додаткових розрахунків", - пояснив РБК-Україна заступник голови бюджетного комітету Сергій Мельник (БПП).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що профільний комітет рекомендував Раді прийняти висновки і пропозиції до проекту бюджету-2019.

Сьогодні, 18 жовтня, парламент має приступити до розгляду проекту державного бюджету на наступний рік.