ua en ru

Рада сьогодні в першому читанні розгляне проект бюджету-2019

Рада сьогодні в першому читанні розгляне проект бюджету-2019 Фото: Верховна рада (РБК-Україна)

Також нардепи планують розглянути законопроект про заборону пропаганди "русского мира"

Верховна рада України на пленарному засіданні 18 жовтня в першому читанні розгляне проект державного бюджету на 2019 рік. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт парламенту.

Крім того, нардепи планують продовжити розгляд Кодексу у процедурах банкрутства, законопроект про протимінну діяльність, про заборону пропаганди "русского мира", введення кримінальної відповідальності за порушення при перетині державного кордону. Також у порядку денному значиться законопроект про залізничний транспорт та зміни до деяких законів щодо регулювання переказу грошей.

Нагадаємо, напередодні на засіданні уряду прем'єр Володимир Гройсман зазначив, що в Раді намагаються "роздути" витрати бюджету-2019.

"Я розумію, що з політичних причин проект бюджету починають критикувати. Нам пропонують збільшити витрати на трильйони гривень. Але я не фахівець давати порожні обіцянки. Це бюджет, який забезпечить розвиток і зростання економіки", - додав він.

Також стало відомо, що президент України Петро Порошенко доручить уряду закласти у бюджеті компенсацію пенсіонерам з низьким доходом.