ua en ru

Бут заявив, що НАЗК неправомірно передало до суду його протокол

Бут заявив, що НАЗК неправомірно передало до суду його протокол Фото: НАЗК (з відкритих джерел)

Дмитро Бут вніс зміни у свою декларацію

Національне агентство з протидії корупції неправомірно передало до суду протокол стосовно начальника управління розслідування корупційних злочинів Головного слідчого управління Національної поліції України Дмитра Бута. Про це йдеться в його заяві, опублікованій на сайті МВС.

За словами Дмитра Бута, йдеться про отриманий подарунок для дитини - собаку породи померанський шпіц, відомості про якого були внесені ним у декларації.

"21 серпня НАЗК, перевіривши декларацію, встановило, що в декларації 2015 року відсутні які-небудь правопорушення, ознаки незаконного збагачення та підстави для притягнення мене до адміністративної або кримінальної відповідальності. У рішенні лише зазначалося необхідність внести уточнення по подарунку. Їх я виконав і вніс уточнення у відповідності з вимогами закону", - зазначив Дмитро Бут.

За його словами, вищезазначене рішення НАЗК діє до теперішнього часу. Однак з незрозумілих причин в листопаді 2017 його запросили спочатку через телебачення, а потім електронним листом прибути в НАЗК вже для ознайомлення з протоколом про адміністративне правопорушення знову з приводу собаки.

"Перебуваючи на лікарняному, я письмово повідомив НАЗК про неможливість прибуття в певний час. Також письмово НАЗК було повідомлено і про відсутність підстав для складання протоколу про завершення строків давності. Однак сьогодні з інтернету я дізнався про те, що протокол вже направлено до суду", - додав Бут.

Також він заявив, що незрозуміло, хто і з яких причин порушив прийняте НАЗК рішення і передав до суду протокол.

"Також незрозуміло, яким чином притягнути мене за таке надумане правопорушення до відповідальності, яка передбачає, в тому числі, конфіскацію подарунка", - підкреслив Бут.

Нагадаємо, в п'ятницю, 1 грудня, НАЗК направило до суду протокол про адміністративне правопорушення, складений стосовно Дмитра Бута.