ua en ru

На Бурштинській ТЕС аварійно відключалися енергоблоки. Задіяли резерви, просили допомоги у Словаччини

На Бурштинській ТЕС аварійно відключалися енергоблоки. Задіяли резерви, просили допомоги у Словаччини Фото: на Бурштинській ТЕС було відключення енергоблоків (кадр відео youtube.com electrosnabzh)

У вівторок, 14 вересня, на Бурштинській ТЕС сталося аварійне відключення двох енергоблоків енергоблоків. Станція частково компенсувала втрату потужності, однак Україні довелося звертатися до Словаччини з проханням надати аварійну допомогу для уникнення відключення споживачів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу "Укренерго" та коментар прес-служби ТЕС.

Так, о 5-й годині ранку через свищ у котлі аварійно відключився блок №5, а також аварійно розвантажилися блоки №12 та №10. Після цього Калуська ТЕЦ почала збільшувати генерацію, але пізніше була аварійно розвантажена через дефект парової засувки.

О 10:40 на Бурштинській ТЕС аварійно відключився блок №1, який під'єднали до мережі після ремонту о 6:07. Перший блок відключився через свищ у котлі, після чого аварійно розвантажився блок №8.

"Для забезпечення надійного електропостачання через відсутність резервних потужностей на електростанціях "острова Бурштинської ТЕС" з 11:00 14 вересня до 01:00 15 вересня диспетчерський центр активував аварійну допомогу з енергосистеми Словаччини", - заявили в "Укренерго".

Під час проблем на ТЕС зафіксували порушення графіка експортних поставок електроенергії. Вже о 1-й годині ночі 15 вересня графік відновився та виконується без порушень.

Оновлено. В прес-службі станції повідомили, що для компенсації відпуску електроенергії та забезпечення стабільності в Бурштинському енергоострові, енергетики станції після відключення двох блоків оперативно ввімкнули в мережу блок №8.

"Враховуючи те, що один блок Бурштинської ТЕС знаходиться в консервації, а ще чотири - в стадії ремонтів, в роботі залишилося п’ять енергоблоків - №7,8,9,10 та 12. Станція несла навантаження 765 МВт для максимального забезпечення власними потужностями потреб споживачів Бурштинського енергоострову", - повідомили в прес-службі станції.

Крім того, на станції повідомили, що для забезпечення стабільності української енергосистеми та надійності проходження опалювального сезону, з 16 серпня на Бурштинській ТЕС був виведений з консервації та включений в мережу енергоблок №1. Також проводяться відновлювальні роботи на блоці №2 з метою його подальшого виведення з консервації.