ua en ru

Бурбак: інцидент між Тетеруком і Кужель має розслідувати ГПУ

Бурбак: інцидент між Тетеруком і Кужель має розслідувати ГПУ Фото: голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак

Нардеп зазначив, що генпрокурор може вносити подання про зняття депутатської недоторканності

Голова парламентської фракції "Народний фронт" Максим Бурбак вважає, що розслідувати справу за фактом сутички між заступником голови фракції "Народний фронт" Андрієм Тетеруком і народним депутатом від "Батьківщини" Олександрою Кужель повинна займатися Генеральна прокуратура, а не прокуратура міста Києва. Про це депутат повідомив журналістам в кулуарах парламенту, передає кореспондент РБК-України.

"Я заявив прокурору, що вбачаю, що підслідність цієї справи повинна бути в Генпрокуратурі, а не в прокуратурі міста Києва", - сказав він.

Він додав, що генпрокурор буде вносити подання про зняття недоторканності з Тетерука, якщо буде доведена вина останнього.

Нагадаємо, лідер фракції "Народний фронт" Максим Бурбак та його заступник Андрій Тетерук 11 листопада були на допиті в Генеральній прокуратурі України (ГПУ) у справі про побиття члена фракції "Батьківщина" Олександри Кужель.

5 листопада у Верховній Раді України сталася бійка між народними депутатами. Як повідомляють у прес-службі "Батьківщини", Тетерук вдарив Кужель скляною пляшкою по голові, в результаті чого у неї діагностували струс мозку. У свою чергу Тетерук заявляє, що його спровокували. Подія викликала бурхливу реакцію серед колег.