ua en ru

Бунт в Кот-д'Івуарі: в двох містах почалася стрілянина з важкої артилерії

Бунт в Кот-д'Івуарі: в двох містах почалася стрілянина з важкої артилерії Фото: бунт у Кот-Д'івуарі

У Кот-Д'івуарі почалися артобстріли у відповідь на операцію з придушення бунту

У двох великих містах Кот-д'Івуару почалися важкі артилерійські обстріли, у відповідь на операцію військових. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на очевидців.

"У понеділок у двох найбільших містах Абіджана і Буака, розташованих на узбережжі Кот-д'Івуару, почалися важкі артилерійські обстріли у відповідь на проведення військовими операції, спрямованої на припинення чотириденного загальнонаціонального повстання армії по виплаті премій", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, в неділю боєздатні війська почали просуватися до епіцентру повстання Буаке, і там були чутні постріли. Вони були чутні також у військових таборах в Абіджані. Стрілянина в обох містах посилилася до світанку.

Так, представник бунтівників заперечував, що в Буаці відбулися зіткнення, і сказав, що солдати-відступники стріляють в повітря, щоб запобігти будь-якому наступу на місто. У неділю лідери групи бунтівників відкинули вимогу армії про роззброєння і здачі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кількість поранених у результаті обстрілу під час протестів у Кот-д'Івуар зросла до 8 осіб.