ua en ru

У Бухаресті на мітингу 15 тисяч людей вимагають покарати чиновників за трагедію в нічному клубі

У Бухаресті на мітингу 15 тисяч людей вимагають покарати чиновників за трагедію в нічному клубі Фото: мітинг у Бухаресті

Один з співвласників згорілого клубу в Бухаресті затриманий

В Бухаресті тисячі людей вийшли на вулиці з вимогою покарати мера 4 сектори Крістіана Пиедоне, яка видала дозвіл на роботу нічного клубу, де загинуло 32 людини і близько 200 постраждали. Про це повідомляє ТАСС.

Близько 15 тисяч людей перекрили центральну вулицю міста і підійшли до будівлі уряду, вимагаючи відставки прем'єра Віктора Понти та його заступника - голови МВС Габріеля Опрі, яких звинувачують у потуранні корупціонерам.

У понеділок румунські правоохоронці затримали трьох співвласників згорілого клубу - Аліна Анастасеску, Костіна Минку і Пауля Ганча, яким пред'явлені звинувачення в ненавмисному вбивстві і в заподіянні шкоди здоров'ю. Крім того, їм можуть бути пред'явлені й інші звинувачення, зокрема, в підробці документів.

"Порушено кілька справ, винним загрожує від 25 років в'язниці або довічне ув'язнення", - сказав Генеральний прокурор країни Тіберіу Кордон.

За його словами, слідчі встановили, що клуб не відповідав нормам безпеки, передбаченим для розважальних закладів. У дозволі, що видали господарям міська влада, було зазначено, що приміщення площею 450 кв. м розрахований на 80 осіб, однак у день трагедії там зібралося близько 500. На допиті власники визнали, що не мали дозволу на організацію шоу з використанням піротехніки. З'ясувалося також, що клуб обладнали легкозаймистими матеріалами заради економії.

Наголошується, число жертв трагедії у вівторок зросла до 32 - вранці від опіків у клініці померла 28-річна жінка. Медики не виключають, що число жертв може подвоїтися, оскільки 146 постраждалих при пожежі отримали сильні опіки, стан 25 з них оцінюється як критичний.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кількість загиблих в результаті пожежі в нічному клубі Бухареста зросла до 31.