ua en ru

"Буде детально проаналізовано": Офіс президента про рішення суду по конкурсу на голову САП

"Буде детально проаналізовано": Офіс президента про рішення суду по конкурсу на голову САП Фото: Банкова відреагувала на блокування конкурсу на голову САП (Віталій Носач, РБК-Україна)

Офіс президента відреагував на рішення Окружного адміністративного суду Києва, яке заблокувало проведення конкурсу на посаду глави Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. На Банковій говорять, що проаналізують це рішення.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Офіс президента.

"Позиція президента щодо конкурсу є незмінною і вже неодноразово озвучувалась. Ми максимально зацікавлені в тому, щоб конкурсна комісія завершила всі необхідні процедури до кінця року, визначивши найбільш гідного кандидата на посаду керівника САП... Станом на сьогодні можна констатувати, що конкурсний відбір здійснювався відповідно до чинного законодавства", - заявили в ОП.

На Банковій наголосили, що рішення ОАСК не є остаточним. Його "детально проаналізують" щодо відповідності вимогам закону.

"Після цього можна буде робити ґрунтовні висновки стосовно такого рішення. Втім, уже зараз можна впевнено сказати, що п’ятий - завершальний - етап конкурсу може й має відбутися вчасно, згідно з тими календарними орієнтирами, які визначила конкурсна комісія", - йдеться у заяві.