ua en ru

ОАСК заблокував проведення конкурсу на голову САП

ОАСК заблокував проведення конкурсу на голову САП Фото: Окружний адміністративний суд Києва (facebook com OACK)

Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК) заблокував проведення конкурсу на голову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Зокрема, він скасував порядок роботи Конкурсної комісії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт суду.

Повідомляється, що сьогодні суд завершив розгляд справи про законність порядку роботи Конкурсної комісії та проведення конкурсу на зайняття посад у САП.

"За результатами розгляду справи судом було прийнято рішення про часткове задоволення позовних вимог шляхом скасування порядку роботи Конкурсної комісії та проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад", - йдеться в повідомленні.

Рішення суду мотивоване тим, що у зв'язку зі змінами в законодавстві з липня 2015 року Конкурсна комісія була позбавлена повноважень на прийняття оскаржуваного порядку. При цьому законодавчо не був визначений орган, якому такі повноваження б передавалися.

Таким чином, суд констатував прогалину в законодавстві щодо того, хто саме уповноважений визначати порядок проведення конкурсу на посади в САП.

Крім того, згідно з Конституцією, органи влади і посадові особи зобов'язані діяти тільки на підставі законів. А суд дійшов висновку про відсутність відповідних повноважень у Конкурсної комісії та про те, що порядок роботи був прийнятий протиправно.