ua en ru

Бубка заперечує причетність до корупційної схеми

Бубка заперечує причетність до корупційної схеми Фото: Сергій Бубка (noc-ukr.org)

Президент НОК України прокоментував звинувачення, поширені ЗМІ

Віце-президент Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) і глава Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка міг брати участь в схемі зі скупки голосів при виборі столиці Олімпіади-2016. Про це він повідомив у коментарі виданню L'Eqiupe.

"Я повністю заперечую, що зробив щось незаконне, - сказав Бубка. - Виплати Валентину Балахнічева проводилися в якості оплати за послуги в зв'язку з розвитком турніру зі стрибків з жердиною" Зірки жердини ", - сказав Бубка.

Раніше французька газета Le Monde повідомила, що Бубка міг брати участь в схемі з підкупу голосів під час вибору столиці Олімпіади-2016.

Зазначається, що в червні 2009 року функціонер перевів 45 тисяч доларів на рахунки офшорної компанії New Mills Investments. З цьогож рахунку була переведена ідентична сума компанії Pamodzi Sports, бенефіціаром якої був Папа Массат Діак - син усуненого через корупцію екс-президента ІААФ Ламіна Діака, який, за даними ЗМІ, сприяв перемозі заявки Ріо на організацію Олімпіади-2016.

Нагадаємо, прокуратура Франції взялася розслідувати чесність виборів країн-організаторів Олімпійських ігор 2016 і 2020 років.