ua en ru

Бубенчик заявив, що не носитиме електронний браслет

Бубенчик заявив, що не носитиме електронний браслет Фото: суд над Бубенчиком (РБК-Україна)

За словами сторони захисту, підозра є необґрунтованою

Іван Бубенчик після судового засідання заявив, що не буде носити електронний браслет, якщо йому оберуть такий запобіжний захід. Про це заявив сам Бубенчик журналістам після засідання Печерського суду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я не читав підозру, мені це не цікаво принципово. Прокуратура взагалі не служить народу України. Вони все роблять, щоби принизити. Я сильна людина і не можу покинути країну принципово. Не розумію, про яких свідків йдеться, про що говорять прокурори. Я не буду погоджуватися на електронний браслет. Нардепів я не просив брати мене на поруки, то їхня власна ініціатива. Ми з ними з Майдану знайомі", - сказав Бубенчик.

Разом з тим, прокурор Юлія Малашич повідомила про ризики, які існують у разі, якщо Бубенчику не оберуть запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

"Визначено старшого групи прокурорів, коментувати його дії я не можу. Відповідно до заяви мого клопотання, ГПУ клопоче про домашній арешт. Ризики є у тому, що, перебуваючи не в умовах домашнього арешту, Бубенчик може впливати на свідків. На сьогоднішній стадії ми надаємо перелік доказів. Будь-яким чином розбирати по молекулах кожен зібраний доказ є некоректним. В даному випадку ми розглядаємо справу в цілому", - сказала вона.

Сторона захисту заявила, що вважає підозру необґрунтованою.

Нагадаємо, після технічної перерви, яка тривала майже 2 години, суд у справі Бубенчика продовжив засідання. Секретар суду викликав поліцію через те, що один із операторів телеканалу витягнув із розетки шнур комп'ютера, і відео- та аудіофіксація судом не велась із фактичного початку засідання.

Згодом суд оголосив перерву до 17 травня.