ua en ru

БТР, танки біля міста, але ми тримаємося. Харків стоїть і стоятиме, - Терехов

БТР, танки біля міста, але ми тримаємося. Харків стоїть і стоятиме, - Терехов Ігор Терехов (фото: facebook.com/igor.terehov.kh)

Ситуація в Харкові станом на 28 лютого напружена. У місті йдуть бойові дії, окупанти стріляють з "Градів" по житлових масивах.

Про це в коментарі РБК-Україна розповів мер Харкова Ігор Терехов.

"Ми тримаємося. Харків стоїть і стоятиме. У нас йдуть бойові дії, стріляють з "Градів" по житлових масивах. Щойно в Індустріальному районі по шестиповерховому був залп. До цього у нас був колосальний залп з "Градів" по житловому району в центральній частині міста. Є загиблі і поранені. Частина цивільних людей і військових в лікарнях на операції", - розповів мер міста.

Крім того, одним з пострілів окупанти потрапили в машину, в якій їхали сім'я з двома дітьми - вони згоріли живцем...

За словами Терехова, зараз українські військові героїчно б'ються, обороняючи Харків.

"Сьогодні Харків - героїчне місто, яке разом з іншими містами бореться за незалежність України. А Україна бореться за всю Європу і за весь світ!" - зазначив він.

Також Терехов розповів, що зараз "російські війська скрізь - БТР, танки біля міста".

"Вчора вони прорвалися, наші війська їх з міста витіснили. Зараз вони скупчуються, великі колони знову намагаються прорватися в місто. У місті працює диверсійна група, яка знищується нашими українськими військами. Тому йде справжня війна", - розповів градоначальник.

Жителі міста в основному знаходяться в укриттях.

"Але сьогодні був порівняно мирний день, тиша. Люди з укриттів вийшли набрати води - ми організовуємо підвезення води. Вони цинічно були вбиті. Це вже війна, яка зачіпає всіх, направлена на знищення населення, на знищення мирних, ні в чому неповинних жителів", - поділився Терехов.

"До останнього вибуху в Індустріальному районі, на вулиці Велика Кільцева, 130 у нас було поранених 15 військових та 16 осіб мирного населення. Тепер померла одна жінка в лікарні, ще чотири людини вийшли за водою - вони були вбиті. Ціла сім'я була живцем спалена - двоє дітей і двоє дорослих. Поки така ситуація", - додав Терехов.