ua en ru

БТР-4 для Іраку відвантажено в Одеському порту

12 вересня 2012 р. в ДП «Одеський морський торговельний порт» відбулось відвантаження другої партії БТР-4 у складі 62 одиниць для морського транспортування в Ірак. 13 вересня планується завершити відвантаження, і судно вийде до країни призначення. Запланований час прибуття в іракський порт Ум-КАССР - початок жовтня 2012 р. Під час процесу відвантаження був присутній Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Ірак в Україні Шорш Халід Саід.

«Ми дуже задоволені тим, що приймаємо другу партію українських БТР-4. Це потужна сучасна машина, якістю якої задоволені іракські спеціалісти», - заявив посол Іраку українським журналістам.

«Враховуючи непросту ситуацію на Близькому Сході, Іраку надзвичайно потрібні ці БТР. Ці 62 машини допоможуть підвищити рівень безпеки. Наші відносини з Україною зараз успішно розвиваються. З отриманням другої партії БТР-4 ми вийшли на новий етап співробітництва. Сподіваємось, до кінця року ми отримаємо третю партію БТР-4, адже контракт успішно виконується завдяки спільним зусиллям обох сторін», - зауважив Шорш Халід Саід.

Він наголосив, що нинішній міністр оборони України Дмитро Саламатін з першого дня своєї попередньої роботи в ДК «Укрспецекспорт», а згодом - в ДК «Укроборонпром» зробив усе можливе для виконання цього контракту. «Також треба завдячити керівнику ДК «Укрспецекспорт» Дмитру Перегудову. Без його зусиль важко було б реалізувати контракт. Я знаю, що в українських ЗМІ було багато занепокоєнь щодо реалізації цього контракту, але він успішно виконується і після сьогоднішнього відвантаження партії журналісти можуть бути спокійні», - заявив посол Іраку.

Нагадаємо, нещодавно в ряді ЗМІ з'являлась маса викривленої інформації щодо цього українсько-іракського контракту, яку зараз спростовано відправкою даної партії БТР-4.

Читайте також: Проблемні питання щодо поставок БТР-4 врегульовані, - посол Іраку