ua en ru

У Брюсселі сьогодні обговорять стратегічне партнерство України з ЄС у сфері енергетики

У Брюсселі сьогодні обговорять стратегічне партнерство України з ЄС у сфері енергетики Фото: міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів

В рамках зустрічей між урядом України і Єврокомісії вже підписано низку двосторонніх угод

У Брюсселі сьогодні, 19 грудня, обговорять напрямки стратегічного енергетичного партнерства між Україною і Європейським союзом. Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

В Брюсселі заплановано проведення Конференції високого рівня з питань стратегічного енергетичного партнерства Україна-ЄС за участю української делегації.

Варто відзначити, що до складу української делегації увійшли керівники НАК "Нафтогаз України", НАЕК "Енергоатом", ВАТ "Укргідроенерго", ДП "НЕК "Укренерго", ДП "Енергоринок" та компанії ДТЕК.

З боку ЄС будуть присутні віце-президент Єврокомісії з питань енергетичного союзу Марош Шевчович, віце-президент Європейського інвестиційного банку Вазиль Худак.

Наголошується, що в рамках зустрічей між урядом України і Європейської комісії підписаний ряд двосторонніх угод.

18-19 грудня з робочим візитом в інститути ЄС приїхали міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів та перший заступник голови Міненерго Галина Карп.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄС виділить Україні 104 млн євро на реформу держуправління.