ua en ru

У Брюсселі знову протести проти карантину: мітингарів розганяють газом та водометам

У Брюсселі знову протести проти карантину: мітингарів розганяють газом та водометам Фото: у Брюсселі протестували проти карантину (twitter.com/Core2Et)

У бельгійські столиці Брюсселі знову протестують проти карантинних обмежень, а також щодо планів стосовно обов'язкової вакцинації. Демонстрації переросли у заворушення, а силовики проти мітингарів застосували газ та водомети.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Brussels Times та Washington Post.

Перед початком акції протесту організатори сподівалися, що вона пройде мирно, а не як минулого разу - з насильством та заворушеннями. Акція починалася поблизу Північного вокзалу.

"Ми хочемо демократичного та недиктаторського підходу до цієї кризи (мова про пандемію коронавірусу - ред.). Вжиті заходи, такі як Covid Safe Ticket, суперечать нашим основним правам", - пояснили свої мотиви організатори акції.

Однак протест все ж переріс у заворушення. Силовики застосували проти демонстрантів водомети та сльозогінний газ, щоб їх розігнати. Інцидент стався тоді, коли більшість протестувальників вже розійшлися по домівках. Однак близько 100 мітингарів наштовхнулися на барикаду силовиків та почали кидати в поліцію сміття та петарди.

Про постраждалих та затриманих інформації поки немає.