ua en ru

Бронетехніка Саудівської Аравії увійшла в бахрейнське м.Сітра

Бронетехніка Саудівської Аравії в суботу, 14 травня, увійшла бахрейнське місто Сітра. Про це повідомляє телеканал PressTV, який має в своєму розпорядженні відео, на якому відображено процес входу саудівської бронетехніки в місто.

Нагадаємо, Саудівська Аравія 14 березня ввела війська в Бахрейн, щоб допомогти уряду острівної держави взяти під контроль ситуацію в країні. Близько 1000 саудівських солдатів і понад 150 одиниць техніки увійшли на територію Бахрейну для захисту державних об'єктів. За цей час саудівські війська в Бахрейні відзначилися актами жорстокого придушення антиурядових демонстрацій.

Хвилювання шиїтів, які борються за надання рівних прав і свобод з сунітської громадою, почалися в Бахрейні 14 лютого. Протягом декількох тижнів демонстранти мітингували на Перловій площі в Манамі, вимагаючи відставки уряду і проведення демократичних реформ. Після введення на архіпелаг військових спецпідрозділів з Саудівської Аравії, поліцейського контингенту з Об'єднаних Арабських Еміратів і введення режиму надзвичайного стану акції були припинені.