ua en ru

Британський авіаперевізник створить нову компанію в Європі через Brexit

Британський авіаперевізник створить нову компанію в Європі через Brexit Фото: EasyJet (20years.easyjet.com)

EasyJet створить авіакомпанію з головним офісом у Відні

Британський лоукостер EasyJet Airline Company Limited створить нову авіакомпанію EasyJetEurope через вихід Великобританії з Європейського союзу (ЄС). Про це повідомляє прес-служба компанії.

"EasyJet звернувся до провайдера аеронавігаційних послуг Австрії AustroControl за сертифікатом авіатранспортного підприємства та Федерального міністерства транспорту, інновацій та технологій Австрії за ліцензією на здійснення авіаперевезень", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, це дозволить EasyJet створити нову авіакомпанію EasyJetEurope, штаб-квартира якої знаходиться у Відні, і дозволить EasyJet продовжувати виконувати рейси як по всій Європі, так і всередині країни після Brexit, незалежно від угоди, укладеної згодом Британією та ЄС.

Зазначимо, EasyJet Airline Company вважається однією з найбільших лоу-кост-авіакомпаній Європи, виконуючи внутрішні і міжнародні рейси з більш ніж 300 напрямами, в більш ніж 30 країнах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Великобританії в лондонському аеропорту "Гатвік" двічі протягом півгодини закривали злітно-посадкову смугу через невідомий безпілотний апарат, який пролітав в безпосередній близькості від неї.

Так, вже що заходив на посадку рейс EasyJet був направлений в лондонський аеропорт "Станстед" на північ від британської столиці, а літак компанії British Airways - в місто Борнмут на південному узбережжі.