ua en ru

Британський астронавт заявив, що люди висадяться на Марсі вже через 20 років

Британський астронавт заявив, що люди висадяться на Марсі вже через 20 років Фото: астронавти

Астронавт вважає, що висадка людей на Марсі відбудеться в кінці 2030-х років

Люди зможуть висадитися на Марсі вже через 20 років. Про це заявив британський астронавт Тіп Пік, передає The Independent.

Він зазначив, що важливу роль в цьому зіграють приватні компанії в космічній галузі. Зокрема, астронавт вважає, що недавній запуск важкої ракети-носія Falcon Heavy, здійснений компанією Ілона Маска SpaceX, ознаменував нову еру в освоєнні космосу.

Крім того, він висловив упевненість в тому, що проект зі створення жилої навколомісячній станції стане ключовим у питанні дослідження космосу.

"Ми вступаємо в нову еру в освоєнні космосу. Я думаю, що висадка людей на Марсі відбудеться в кінці 2030-х років", - сказав астронавт.

Зазначимо, Тіп Пік брав участь в основних космічних експедиціях МКС-46/47. На Міжнародній космічній станції він пропрацював 186 діб

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що компанія Ілона Маска SpaceX 31 січня запустила ракету Falcon 9 із супутником GovSat-1 з космодрому на мисі Канаверал у Флориді.

GovSat-1 - геостаціонарний супутник зв'язку, який належить компанії LuxGovSat, спільному підприємству уряду Люксембурга і супутникового оператора SES. Супутник буде використовувати захищені військові частоти для надання телекомунікаційних послуг для військових і цивільних урядових організацій.