ua en ru

Британські кіберсквоттери скуповують доменні імена, пов'язані з новонародженим спадкоємцем престолу Джорджем Олександром Луї

Британські кіберсквоттери скуповують доменні імена, пов'язані з новонародженим сином принца Вільяма і Кейт Міддлтон, передає BBC. Протягом декількох секунд після оголошення імені немовляти були куплені домени GeorgeAlexanderLouis.com і princegeorgecambridge.co.uk. За інформацією агентства Names.co.uk, реєструючого інтернет-адреси в Великобританії, попит на доменні імена, що містять слово George, за добу зріс на 106,9%.

Один з "щасливчиків" вже виставив куплене ім'я hrhprincegeorgecambridge.co.uk на продаж за 10 тис. фунтів стерлінгів. "Якщо мені вдасться продати це доменне ім'я за оголошену суму, я обіцяю перерахувати половину на благодійну діяльність Уїлла і Кейт", - заявив він.

З 22 по 25 липня 2013 р. було продано 413 доменів, що містять одне або кілька слів: royal (королівський), baby (немовля), HRH (Його Королівська Високість), prince (принц), George, Alexander і Louis.

Киберсквоттинг (реєстрація доменних імен, що містять ім'я або торговельну марку, що належать третім особам, з метою перепродажу або зловживання) є спільною проблемою компаній, які дбають про свою репутацію в мережі інтернет. Багато хто з них заздалегідь скуповують подібні домени - найчастіше образливі, на зразок googlesucks.com, або такі, що можуть ввести користувача в оману, відрізняючись лише на один знак від справжнього назви фірми.

Читайте також: Джордж Олександр Луї: оголошено ім'я новонародженого сина герцогів Кембриджських

Корпорація ICANN, відповідальна за нагляд за реєстрацією доменних імен, прагне впорядкувати процес видачі. Так, однією з останніх запропонованих заходів стало розгортання системи користувацьких доменів верхнього рівня, в яких назва компанії пишеться у вигляді суфікса, через точку, на зразок. Google або. Bbc. Це, однак, вже викликало до життя складні юридичні колізії: наприклад, інтернет-магазину Amazon.com було відмовлено в резервуванні суфікса. Amazon в результаті судових дебатів з рядом латиноамериканських компаній, які наполягли на тому, що назва річки Амазонки є місцевим культурною спадщиною і не може бути запатентований комерційною компанією.

Суфікс. Prince поки що вільний, однак мережа супермаркетів Wal-Mart вже придбало права на слово. George - імовірно, так називатиметься лінія одягу.