ua en ru

Джордж Олександр Луї: оголошено ім'я новонародженого сина герцогів Кембриджських

Новонароджений син герцога і герцогині Кембриджських Вільяма і Кейт Міддлтон, правнук королеви Великої Британії Єлизавети II, отримав ім'я Джордж Олександр Луї.

Новонароджений син герцога і герцогині Кембриджських Вільяма і Кейт Міддлтон, правнук королеви Великобританії Єлизавети II, отримав ім'я Джордж Олександр Луї (на фото). Про це повідомляє The Guardian.

Фотогалерея: "Королівський малюк - перша поява на публіці"

Ім'я дитини стало відомо наступного дня після того, як герцогиня залишила госпіталь і на другий день життя хлопчика. Офіційно його будуть називати Його королівська високість принц Георг Кембриджський.

Напередодні немовля було показане світу: перед від'їздом з лікарні Святої Марії Вільям і Кейт вітали натовп, що зібрався, у тому числі представників преси.

Зазначимо, що ім'я Джордж було найпопулярнішим у букмекерів (другим за популярністю було ім'я Джеймс). У британській історії було шість королів, що носили ім'я Джордж (Георг).

Видання зазначає, що за мірками королівської сім'ї ім'я було дано немовляті досить швидко. Для порівняння: принц Вільям залишався безіменним протягом тижня, а принцу Вельському Чарльзу ім'я вигадували місяць.

Фотогалерея: "Кейт Міддлтон народила сина"

Нагадаємо, майбутній спадкоємець британського престолу - третій у черзі після свого діда, принца Вельського Чарльза, і батька - з'явився на світ напередодні, 22 липня. Немовля вагою 3,8 кг почувається добре, як і його мати.

Сьогодні британська королева Єлизавета II відвідала сина герцогів Кембриджських у Лондоні. Після цього пара з дитиною залишила столицю Великої Британії. За даними місцевих ЗМІ, Вільям і Кейт з немовлям приїхали до Баклбері, де знаходиться будинок Міддлтонів. Там же Кейт проводила велику частину часу на пізньому терміні вагітності.

Передбачається, що в Баклбері Кейт і дитина пробудуть кілька тижнів. Принц Вільям залишиться з ними на два тижні, а потім він знову приступить до обов'язків пілота рятувального вертольота в Королівських військово-повітряних силах.