ua en ru

Британські винищувачі перехопили російський військовий літак над Чорним морем

Британські винищувачі перехопили російський військовий літак над Чорним морем Ілюстративне фото

Винищувачі були підняті з військової бази в Румунії

Винищувачі Військово-повітряних сил (ВПС) Великобританії супроводили російський протичовновий літак Бе-12 в польоті над Чорним морем. Про це повідомило Міністерство оборони Великобританії.

В повідомленні йдеться, що винищувачі королівських ВПС були підняті в повітря, щоб перервати політ російського літака до повітряного простору НАТО.

У відомстві уточнили, що інцидент стався 23 серпня, винищувачі були підняти з військової бази в Румунії.

Крім того, в Міністерстві оборони уточнили, що російський літак Бе-12 слідував з тимчасово окупованого Російською Федерацією Криму в напрямку південного заходу.

Зазначається, що це вже другий подібний випадок за останній тиждень, коли літаки королівських ВПС підіймаються в повітря для попередження провокацій зі сторони російських літаків.

Нагадаємо, що 22 серпня літаки ВПС Британії перехопили російські бомбардувальники над Чорним морем. Літаки були підняті з бази біля Констанци на території Румунії після того, як було виявлено присутність двох російських літаків Су-24 Fencer.

Нагадаємо, над Чорним морем 13 серпня британські винищувачі, які були дислоковані в Румунії, перехопили шість бомбардувальників Російської Федерації. Відзначається, що винищувачі Typhoon піднялися з румунської бази Михайло Когалнічан через повідомлення про присутність над Чорним морем неподалік від кордонів НАТО шести російських бомбардувальників Су-24, які прямували до тимчасово окупованому РФ Криму.