ua en ru

Британська SABMiller має намір придбати австралійську Foster's Group Ltd., вартістю понад 10 млрд дол

Британська пивоварна компанія SABMiller Plc. має намір придбати австралійського виробника алкогольної продукції Foster's Group Ltd., ринковою вартістю понад 10 млрд дол. При цьому, як повідомляється, конкурентом SABMiller в змаганні за австралійські активи може стати японська пивоварна компанія Asahi Breweries, також зацікавлена в покупці Foster's, передає телеканал Fox News з посиланням на джерела, близькі до ситуації. Проте, до теперішнього часу жодна з компаній не зробила офіційної пропозиції, повідомляє РБК.
В даний час SABMiller вже володіє правами на виробництво пива під маркою Foster's в Індії і США. В той же час, за оцінками фахівців, у разі поглинання Foster's Group, SABMiller може стати найбільшим пивоварним концерном в світі, перевершивши Anheuser-Busch InBev.
SABMiller є другою за величиною в світі пивоварною компанією після Anheuser Busch InBev . Компанія виробляє пиво під брендами Miller Lite, Peroni, Castle та ін. Чистий прибуток SABMiller за 2009-2010 фінансовий рік, що завершився 31 березня ц.р., досяг 1,91 млрд дол.