ua en ru

Британська BG Group інвестує до 30 млрд дол. в Бразилії протягом 10 років

Британська нафтогазова компанія BG Group інвестує до 30 млрд дол. в Бразилії протягом 10 років, повідомив голова ради директорів компанії Роберт Вілсон. До 2025 р. BG витратить 1,5 млрд дол. на створення технологічного центру "в якості першого кроку по перетворенню Бразилії на світового постачальника технологічних рішень", говориться в повідомленні компанії. За словами Р.Вілсона, до кінця десятиліття його компанія буде отримувати 30% виручки в Бразилії. BG в основному цікавиться так званими подсолевими родовищами на бразильському шельфі, передає Reuters.
Одночасно португальська компанія Galp повідомила про плани інвестувати в бразильський підрозділ 2,8 млрд дол. BG і Galp є партнерами бразильської державної нафтової компанії Petrobras в освоєнні подсолевих родовищ, що залягають на глибині 7 км і містять, за оцінками, понад 50 млрд бар нафти.
BG, що працює в 24 країнах, розраховує видобувати 550 тис. бар нафти на добу до 2020 р. Нещодавно компанія призначила генеральним директором уродженця Бразилії Фабіо Барбосу.