ua en ru

Британська авіакомпанія Flybe придбає 140 літаків Embraer

Британська авіакомпанія Flybe, найбільший в Європі регіональний авіаперевізник, розмістила тверде замовлення на постачання 35 літаків Embraer E Series Aircraft сукупною вартістю 1,3 млрд дол. з перспективою придбання ще 65 аналогічних повітряних суден вартістю 2,3 млрд. Крім того, Flybe заручилася правом на покупку 40 додаткових літаків на суму 1,4 млрд дол. Таким чином, потенційна вартість замовлення складає 5 млрд дол., повідомляється в опублікованому сьогодні прес-релізі компанії, передає РБК.

За наявними даними, постачання літаків почнуться у вересні 2011 р. Останні з 35 літаків, на які було розміщено тверде замовлення, будуть поставлені не пізніше за березень 2017 р. Разом з тим в компанії повідомили, що не мають наміру в найближчому часі відмовлятися від нині використовуваних авіалайнерів Bombardier Q400.

У компанії сподіваються, що авіаційні технології, застосовані при виробництві купованих літаків, залишатимуться актуальними ще протягом як мінімум 10 років.

У документі також пояснюється, чим був обумовлений вибір саме цих повітряних суден. Flybe керувалася як економічними, так і екологічними принципами. Літаки, якими зацікавилися в компанії, відносяться до категорії високотехнологічних і відрізняються пониженою емісією парникових газів. Крім того, судна відповідають уявленням про комфорт: там реалізовані потреби клієнтів у вільному просторі, які часто ігноруються.

Авіакомпанія Flybe була заснована в 2002 р. і з тих пір стала найбільшим оператором внутрішніх рейсів у Великобританії і одній з найбільших регіональних авіакомпаній Європи. Компанія здійснює перевезення в 13 країн по 198 маршрутам. Вона діє в 38 аеропортах Великобританії і 32 аеропортах Європи. Щорічно Flybe перевозить близько 7,5 млн пасажирів.