ua en ru

Британія підтримає Польщу, якщо вона вирішить надати Україні літаки, - Міноборони

Британія підтримає Польщу, якщо вона вирішить надати Україні літаки, - Міноборони Фото: глава Міноборони Великобританії Британії Бен Воллес (Getty Images)

Глава Міноборони Великобританії Бен Воллес заявив, що країна підтримає Польщу, якщо вона вирішить надати Україні бойові літаки. Однак, він попередив, що це може поставити її "на пряму лінію вогню".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

"Я б підтримав поляків і будь-який їхній вибір. Однак Великобританія не може запропонувати літаки, які українці зможуть використати", - сказав Воллес.

За його словами, Польща має зрозуміти, що такий крок безпосередньо допоможе Україні, але й матиме свої наслідки.

"Ми захистимо Польщу, допоможемо їм у всьому, що їм потрібно. Польща розуміє, що вибір, який вони зроблять, не тільки безпосередньо допоможе Україні, що добре, але й може привести їх до прямої лінії вогню з таких країн, як Росія чи Білорусь", - зазначив міністр.

Він також підкреслив, що сьогоднішнє звернення президента України Володимира Зеленського до британських депутатів буде неймовірно сильним, назвавши його "духом України".

Відповідаючи на критику поводження уряду Великобританії з біженцями, він сказав, що уряд "може зробити більше", і заявив, що підтримає міністра внутрішніх справ у покращенні ситуації.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський сьогодні виступить перед Палатою громад Великої Британії. Як повідомляють британські ЗМІ, це буде "історична" промова.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.