ua en ru

Британія має намір поліпшити відносини з Європою та США

Британія має намір поліпшити відносини з Європою та США Фото: Борис Джонсон планує поліпшити відносини з ЄС і США

Новопризначений глава британського МЗС Борис Джонсон повідомив, що США будуть "перші в черзі"

Велика Британія зробить все, щоб поліпшити відносини з Європою і Сполученими Штатами Америки. Про це заявив новопризначений глава британського МЗС Борис Джонсон в інтерв'ю телеканалу Sky News.

"Я радий тому, що мені випав такий шанс... Я повністю згоден з позицією Терези Мей про те, що Британія отримала можливість зробити життя людей кращим. Насправді зараз у нас є можливість зробити відносини з Європою і всім світом краще. Я дуже радий, що мене попросили взяти участь у цій роботі", - сказав Джонсон.


Відповідаючи на запитання про те, чи має він намір вибачитися перед президентом США за грубощі на його адресу, з якими він виступав під час кампанії за вихід з ЄС, Джонсон сказав, що "Сполучені Штати будуть перші в черзі".

Таким чином Джонсон натякнув на зроблену до референдуму в Лондоні заяву Барака Обами про те, що Велика Британія буде "в кінці черги" країн, з якими США підпишуть угоду про торговельне партнерство, якщо вона вийде з ЄС.

Нагадаємо, новий прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей не збирається переглядати результати референдуму про Brexit, проте її уряду знадобиться додатковий час, перш ніж він буде готове розпочати переговори про вихід країни з Євросоюзу.