ua en ru

Британія буде виплачувати ЄС компенсацію за Brexit до 2020 року

Британія буде виплачувати ЄС компенсацію за Brexit до 2020 року Фото: Банк Великобританії (edu.bankofengland.co.uk.jpg)

Сума щорічних втрат ЄС від Brexit буде становити 10-12 млрд євро

Великобританія після входу з Європейського союзу буде виплачувати ЄС щорічні компенсації за Brexit до 2020 року. Про це передає DW.

Єврокомісар з бюджету Гюнтер Еттінгер в інтерв'ю німецькій газеті Bild заявив, що Об'єднане Королівство в рамках процедури Brexit повинно буде перераховувати компенсаційні виплати Євросоюзу мінімум до 2020 року.

Він додав, що Євросоюз у будь-якому випадку після Brexit буде щорічно недоотримувати від 10 до 12 млрд євро бюджетних коштів. Покрити нестачу ЄС планує за рахунок скорочення витрат і підвищення навантаження на інші країни - члени Союзу. Еттінгер також зазначив, що надалі Брюссель відмовиться від практики фінансових послаблень для ряду держав ЄС.

Нагадаємо, напередодні влада Великобританії заявили про готовність заплатити до 36 млрд фунтів стерлінгів (40 млрд євро) Європейського союзу в якості погашення боргу за фінансовими зобов'язаннями за вихід з ЄС.

Однак, Британія погодиться на виплату лише у разі, якщо Брюссель визнає так званий "рахунок за Brexit" частиною угоди про майбутні відносини, у тому числі частиною майбутньої торгової угоди.