ua en ru

Британія не боїться вийти з ЄС і без угоди, - Мей

Британія не боїться вийти з ЄС і без угоди, - Мей Фото: Тереза Мей (gov.uk)

Британія повинна вийти з Євросоюзу 29 березня 2019 року

Прем'єр Британії Тереза Мей заявила, що її країна не боїться виходу з ЄС без угоди про співпрацю. Про це вона заявила на конференції Консервативної партії, повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Sky News.

"Ніхто не хоче доброї угоди більше мене, однак це не означає угоду будь-якою ціною. Британія не боїться виходу з ЄС без угоди", - сказала прем'єр.

Мей зазначила, що відсутність угоди призведе до введення "тарифів і дорогих перевірок на кордонах", висловивши надію на стійкість британців.

"Деякі хочуть, щоб я виключила ситуацію, за якої Британія вийде з ЄС без угоди. Але якби я це зробила, то послабила б нашу позицію в переговорах", - заявила Мей.

Зазначимо, що Британія повинна вийти з Євросоюзу 29 березня 2019 року, проте переговори між Лондоном і Брюсселем щодо умов виходу все ще тривають.

Раніше повідомлялося, що британська економіка сьогодні на 2,5 відсотка менше, ніж, якби Великобританія проголосувала на референдумі за те, щоб залишитися в Європейському союзі.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що не хоче затягування переговорів про вихід Британії з Європейського союзу і виступив за посилення тиску на Лондон для виходу з глухого кута.

Додамо, Тереза Мей заявила, що переговори по Brexit зайшли в глухий кут. Вона вважає, що Євросоюз повинен виробити альтернативу її пропозицій по Brexit. При цьому вона заявила, що переговори зайшли в глухий кут після того, як лідери блоку відхилили її плани, не пояснивши чому.