ua en ru

Більше 50% британців не підтримають вихід з Євросоюзу на другому референдумі, - опитування

Більше 50% британців не підтримають вихід з Євросоюзу на другому референдумі, - опитування Ілюстративне фото (GettyImages)

Дані розраховані як середнє значення з 6 опитувань в період з 21 серпня по 10 вересня

Більше половини громадян Великобританії проголосували б за членство в Європейському Союзі (ЄС) у разі проведення повторного референдуму. Про це заявив старший науковий співробітник Національного центру соціальних досліджень Джон Кертіс, передає Reuters.

За його словами, 52% британців підтримують членство у ЄС, а 48% - як і раніше хочуть вийти з блоку.

Дані цифри розраховані як середнє значення з шести останніх опитувань в період з 21 серпня по 10 вересня.

Разом з тим, соціологи відмічають, що перемога тих, хто сподівається скасувати рішення про вихід з ЄС, прийняте два роки тому, багато в чому залежить від голосів тих, хто не брав участь у першому референдумі.

Нагадаємо, раніше президент Франції Еммануель Макрон заявив, що не хоче затягування переговорів про вихід Британії з Європейського союзу і виступив за посилення тиску на Лондон для виходу з глухого кута.

Раніше прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що переговори по Brexit зайшли в глухий кут. Мей вважає, що Євросоюз повинен виробити альтернативу її пропозицій по Brexit. При цьому вона заявила, що переговори зайшли в глухий кут після того, як лідери блоку відхилили її плани, не пояснивши чому.

Міністр Кабінету міністрів Великобританії Кріс Грейлінг вважає, що досягти домовленості з Європейським союзом на переговорах по Brexit не вдасться, якщо ЄС не пом'якшить свою позицію.