ua en ru

У Британії перед достроковими виборами розпустили парламент

У Британії перед достроковими виборами розпустили парламент Фото: парламент Британії

Процедура проведення дострокових парламентських виборів передбачає розпуск парламенту за 25 робочих днів до нового голосування

Напередодні дострокових загальних виборів у Великобританії в 00:01 за місцевим часом (02:01 за київським часом) в середу, 3 травня, був розпущений парламент. Про це повідомляється на сайті вищого законодавчого органу королівства.

Згідно з повідомленням, офіційна процедура проведення дострокових парламентських виборів передбачає розпуск парламенту за 25 робочих днів до нового голосування.

"Процедура голосування була призначена на 8 червня, відповідно, парламент повинен бути розпущений в 00:01 (за місцевим часом, - ред.) у середу, 3 травня", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Як повідомлялося раніше, прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей ще 18 квітня 2017 року закликала до дострокових виборів 8 червня.

Прем'єр заявила, що уряд має правильний план для переговорів про умови виходу Великобританії з Європейського союзу, і їй потрібна політична єдність у Лондоні.

Після заяви Мей курс фунта стерлінгів зріс по відношенню до долара.

"Я тільки що головувала на засіданні кабінету (міністрів-ред.), де ми домовилися, що уряд має скликати Генеральні вибори, які повинні відбутися 8 червня", - сказала Мей.

Нагадаємо, Євросоюз посилює вимоги до Британії по Brexit.