ua en ru

У Британії очікують, що частина COVID-обмежень буде діяти ще кілька років

У Британії очікують, що частина COVID-обмежень буде діяти ще кілька років Фото: жінка в масці (Віталій Носач, РБК-Україна)

Частина м'яких обмежень, пов'язаних з пандемією коронавіруса, можуть діяти протягом ще декількох років. Все впирається в темпи вакцинації у всьому світі.

Про це заявила керівник процесу імунізації Національної служби охорони здоров'я Великобританії Мері Рамсей, повідомляє The Guardian.

Вона зазначила, що в країні можуть залишитися ряд несуттєво ускладнюють життя обмежень на зразок соціальної дистанції і використання масок в громадських місцях.

Рамсей вважає, що від цих заходів не можна відмовитися відразу після завершення вакцинації в Британії і повернутися до нормального життя, оскільки хвороба буде і далі поширюватися певним чином з-за відставання в вакцинації в різних частинах світу.

"протягом кількох років обмеження. По крайней мере, до тих пір, поки інші частини світу не будуть вакциновані так само добре, як ми, і цифри всюди не знизяться. Після цього ми зможемо дуже поступово повернутися до нормальної ситуації". - сказала лікар.